Rijlessen, hoeveel heb je er nodig?

Wanneer jongeren beginnen aan een rijopleiding, dan is het logisch dat ze willen weten hoeveel rijlessen er nodig zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de centjes.

Jongeren hebben vaak gespaard voor het rijbewijs door een baantje te nemen in de zomervakantie. Het kost een boel geld om af te rijden. En hoe meer rijlessen je nodig hebt, hoe duurder het in principe zal worden. Daarom is het goed om een idee te hebben van het aantal rijlessen dat nodig is om dit te realiseren. Ook wanneer je liever rijlessen voor vrouwen neemt, is dit een goed idee. Soms is er een vooroordeel van vrouwen minder goed kunnen rijden, maar daar is natuurlijk niets van waar!

Beginnen met een proefles

Iedereen is anders en sommige mensen zijn nu eenmaal wat beter in auto rijden dan anderen. Sommige jongeren hebben dus veel minder rijlessen nodig dan anderen. Daarom is het van groot belang om eerst een proefles te nemen.

Dit heeft 2 voordelen. Ten eerste zorgt dit ervoor dat je de instructeur en de rijschool leert kennen. Aangezien dit een zeer persoonlijke dienst is, kan dit prettig zijn.

Daarnaast kan de instructeur een goede inschatting maken van hoeveel rijlessen je nodig hebt. Veel jongeren hebben genoeg aan zo’n 30 rijlessen van een vol uur. Terwijl er ook natuurtalenten bijzitten die mogelijk met 20 rijlessen van een uur al kunnen afrijden. Een heel persoonlijk advies krijg je dus na een eerste proefles. Je kunt ook rijschool Utrecht We Teach Fast eens bezoeken voor een gratis proefles.

Losse rijlessen of pakket nemen

Een losse rijles afrekenen per uur is over het algemeen duurder dan wanneer je een pakket afneemt bij de rijschool. Je koopt bijvoorbeeld 25 lessen vooraf in en een keer afrijden bij het CBR. Het voordeel van een pakket afnemen is natuurlijk de gunstige prijs. Maar je moet het vaak wel in 1 keer afrekenen. Wil je iedere week een rijles nemen en de kosten spreiden over die tijd, dan zijn losse rijlessen vaak beter. Je kunt dan al rijles nemen zonder dat je direct een flink bedrag hoeft af te rekenen.

Bezoek ook eens:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht